>
vasárnap, 25 november 2018 10:53

Átadták a Junior Prima díjakat a magyar tudomány kategóriában

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
A 2018. november 22-én rendezett díjátadó ünnepség keretében tíz tehetséges, fiatal tudós munkáját ismerte el a Magyar Fejlesztési Bank a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriájával. A díjazottakat idén is az egyes tudományterületek szaktekintélyei választották ki az MFB felkérésére. A szakmai zsűri döntése nyomán a fizika, a kémia, a biológia, az orvostudományok, valamint a csillagászat területén kiemelkedő kutatómunkát végző, 33 év alatti tudósok vehettek át az pénzdíjjal is járó elismerést a Magyar Tudományos Akadémián.
 
A Junior Prima Díj egyik társalapítójaként a Magyar Fejlesztési Bank 2007 óta támogatja a tudományos élet fiatal tehetségeit. A díjazottak személyére - az MFB felkérésére - az egyes tudományterületek szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok tesznek javaslatot. Idén összesen ötvenöt kutatót terjesztettek fel az elismerésre, a szakmai zsűri közülük választotta ki azt a tíz fiatal tudóst, aki többek között nemzetközi szinten is jegyzett kutatási eredményekkel büszkélkedhet.
 
A Magyar Tudományos Akadémia épületében dr. Juhász Edit, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár, Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára és Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója adta át az elismeréseket.

2018-ban, a magyar tudomány kategóriában Junior Prima Díjat vehetett át:
 • Dr. Ábrányi-Balogh Péter (vegyészmérnök, gyógyszervegyészet),
 • Dr. Czövek Dorottya (orvos, gyermek tüdőgyógyászat),
 • Dr. Harami Gábor (biológus, génkutatások),
 • Dr. Kreizinger Zsuzsa (állatorvos, bakteriológia),
 • Dr. Kun Emma (csillagász, kettős fekete lyuk),
 • Dr. Pancsa Rita Anna (biológus, fehérjeszerkezetek),
 • Dr. Pap Domonkos (biológus, krónikus vesebetegség),
 • Dr. Szalárdy Levente (orvos, idegrendszeri kutatások),
 • Dr. Takáts Szabolcs (biológus, molekuláris sejtbiológia), valamint
 • Dr. Vancsó Péter (fizikus, nanométeres léptékű anyagtudomány).

A Junior Prima díj és a vele járó anyagi támogatás nem csupán megerősítést ad az ifjú tudósok munkájának folytatásához, de elismeri azokat az erőfeszítéseket és áldozatokat is, amelyeket a tudományos sikerek elérése érdekében a díjazottak családtagjai, illetve munkatársai hoznak.

 

###

A Junior Prima Díjról

A szárnyaikat bontogató fiatal tehetségek felemelése éppen olyan fontos küldetés a Prima Primissima számára, mint az értékes életművek elismerése. A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni. Legjobbnak lenni – ez nem csupán egy élet munkáját és tapasztalatait felhalmozó ember kiváltsága. Kiemelkedni már korán, különleges tehetséggel is lehet, amelyet szorgalmasan ápolva, a tudást fejlesztve később a jövőt formáló erővé érhet a jól használt adottság. 

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat. A tehetséges fiatalok támogatása különösen fontos, hiszen jövőnk az ő kezükben van. Bíztatnunk kell őket – akár jó szóval, akár anyagi elismeréssel. A Junior Prima Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.a zene, a Docler Holding Kft.  a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színházi művészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

További információ: http://www.primaprimissima.hu/junior-prima-dij/

Megjelent: 75 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 05 december 2018 11:07
Administrator

Contact Details

 • City
  Budapest
 • Country
  Hungary
 • Mobile
  +36708826760

PRESS RELEASE HUNGARY

Elérhetőségek:

Telefon: +36-70-882-6760
E-mail: info@pressreleasehungary.com

© 2018 Press Release Hungary. Minden jog fenntartva! - All Rights Reserved. Designed By Svsco