>
vasárnap, 14 április 2019 15:51

Prémium autó-megosztó szolgáltatással érkezik a DriveNow Magyarországra

Írta: Gergely András
Értékelés:
(0 szavazat)
Fotó: drive-now.com Fotó: drive-now.com

Szintet vált a hazai közösségi autókölcsönzési piac, miután április végén Magyarországon is elérhetővé válik a DriveNow szolgáltatása. A cég része a német autógyártók – aBMW és a Daimler közös vállalatának – a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatásnak. A jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, ún. free-floating autómegosztó szolgáltató nyolc különböző BMW és MINI modellel, összesen 240 autóval indítja el szolgáltatását Budapesten, köztük 40 elektromos BMW i3-assal.

A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t.A hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3, 6, 9 órás) csomagokkal isbérelhetőek lesznek az új, prémium kategóriás autók. Az autók bérleti díja modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változik, de az óránkénti csomagokkal a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenhető.

A szolgáltatás flottájában Mini Cabrio-k, 3 és 5 ajtós MINI-k, X2-es városi terepjárók és elektromos i3- as modellek is helyet kapnak. Ezek mellett a flottában megtalálhatóak lesznek BMW 1-es szériábatartozó 5 ajtós járművek, a BMW 2-es szériába tartozó Active Tourer-ek, valamint BMW X1-esek is.

Mint azt Olivier Reppert a SHARE NOW vezérigazgatója elmondta: „Budapest az első város, ahol jelenvagyunk az izgalmas közép-kelet-európai régióban. Azt látjuk, hogy e modern és gyorsan növekvő városban nagy az igény a fenntartható és rugalmas mobilitás iránt. Meggyőződésünk, hogy szolgáltatásunk tökéletesen kiegészíti a magyar fővárosban található közlekedési formákat. A Wallis franchise-üzemeltetője nagy tapasztalattal rendelkezik a mobilitási piacon, ezért tökéletes partnereaz itteni üzleti tevékenységünknek.”

A Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen afelhasználók a DriveNow applikáció segítségével bérelhetik ki a 240 gépkocsi bármelyikét. Afelhasználók a bérelt autókkal el is hagyhatják a felhasználási területet. A járműveket a felhasználási terület bármely pontján elérhető közterületi parkolóhelyen letehetik és felvehetik a szolgáltatást használók.

„A BMW meghatározó régióbeli partnereként és a trendek alapján egyértelmű volt, hogy nekünk kell belevágnunk ebbe a szolgáltatásba” – mondta Müllner Zsolt, a Autowallis NyRt. igazgatóságának elnöke. „A Wallis története szorosan egybeforrt a mobilitás fejlesztésével, jelentős befektetéseink elkötelezettségünket mutatják e területen, és hiszünk abban, hogy a szektor előtt ígéretes jövő áll.”

A technológia fejlődése és a fenntarthatóság iránti egyre erőteljesebb igény jelentősen átformálják a városi közlekedés ma ismert gyakorlatát már a közeli jövőben. Folyamatosan nő a járműmegosztó szolgáltatások iránti érdeklődés és nemzetközi példák, valamint különböző kutatások is egyértelműen jelzik az autómegosztás szerepét e folyamat kibontakozásában. A közösen használt, modern, tisztább közlekedési eszközök szerte a világon vissza fogják szorítani a városokban található magánautók számát: egy közösségi autó akár nyolc magántulajdonban álló autót képes kiváltani egy-egy városban. A tömeg- és egyéb közlekedési eszközökkel együtt használva ezek a járművek hatékony megoldástjelenthetnek a nagyvárosok több tízezres lakosságának, enyhítve a közlekedési dugók problémáját és élhetőbbé téve a városokat.

„A nyolc különböző modellel a fővárosban közlekedőknek minden élethelyzetre, amelyben autóra van szükségük, megfelelő, komfortos és elérhető megoldást kívánunk nyújtani” – mondta Fischer Péter, a DriveNow hazai képviseletét ellátó Wallis Autómegosztó Kft. ügyvezetője. „Minőségi flottánkkal és autómegosztó szolgáltatásunkkal együttesen egy olyan prémium szolgáltatást kínálunk a magyar piacon, amely ma még nem elérhető a magyar piacon. Ez pedig még csak a kezdet – a jövőbenfolyamatosan bővítjük és fejlesztjük szolgáltatásunkat.”

A DriveNow szolgáltatása április 29-én válik elérhetővé, de az érdeklődők már április 11-től regisztrálhatnak a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Ezt az első ötezer felhasználó ingyenesen teheti meg a szolgáltatáshoz tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4.990 forint egyszeri regisztrációs díjért,ezt követően pedig egyszeri 9.990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyikesetben 25 bónusz perc jár majd minden regisztrációhoz.

További információ: https://www.drive-now.com/hu

Médiakapcsolat:

Gergely András
Telefon: +36 30 241 6868
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

###

A DriveNow-ról röviden:

A DriveNow egy európai, ún. free-floatings car sharing szolgáltatás, BMW és MINI modellekből,valamint hagyományos üzemanyaggal működő és elektromos autókból álló flottával. A DriveNowkorábban a BMW Csoport leányvállalataként működött. A BMW Csoporthoz tartozó DriveNow 2019 februárja óta a Daimler AG car2go vállalkozásával egyesülve SHARE NOW néven, közös vállalkozásként működik.

A SHARE NOW-ról röviden:

Autóbérlés bárhol, bármikor – ez a SHARE NOW. A SHARE NOW jelenleg több mint négymillió felhasználóval bír és több mint 20 000 – köztük 3200 elektromos járművel van jelen a világ 30 nagyvárosában. A szolgáltatás igénybevétele a regisztrációtól kezdve az autó kibérléséig digitálisan, okostelefon alkalmazásán keresztül történik. A SHARE NOW egy fenntartható megoldást kínál a városi mobilitás számára, és a széleskörű közlekedési lehetőségek részeként jelentős mértékbenhozzájárul a közlekedési dugók okozta problémák enyhítéséhez: minden egyes SHARE NOW gépjármű akár nyolc magántulajdonban álló autót vált ki a közlekedésben, és akár hatszor olyan gyakran használják azoknál. A SHARE NOW a világ legnagyobb elektromobilis free-floatingrendszerben működő autómegosztó szolgáltatója, amely négy európai városban kizárólag, további 13 városban pedig részben elektromos autókat működtet. Ma a SHARE NOW BMW, Mercedes-Benz,Mini és Smart járműveivel jelen van Európában és Észak-Amerikában és folytatja vezető szerepe kiterjesztését a free-floating autómegosztó piacon. A SHARE NOW egyike annak az öt mobilitási szolgáltatásának, amelyeket a BMW Csoport és a Daimler AG 2019-ben alapított közös vállalkozása fog össze. 

Megjelent: 102 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 27 április 2019 18:51

PRESS RELEASE HUNGARY

Elérhetőségek:

Telefon: +36-70-882-6760
E-mail: info@pressreleasehungary.com

© 2018 Press Release Hungary. Minden jog fenntartva! - All Rights Reserved. Designed By Svsco