>
csütörtök, 02 augusztus 2018 01:51

9 nemzet lovasai startolnak a győzelemért

Írta: Magyar Dorottya
Értékelés:
(0 szavazat)
CSIO 2016 | Fotó: csiobudapest.hu CSIO 2016 | Fotó: csiobudapest.hu

Augusztus 12-én a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest vasárnapján a Nemzetek Díja versenyszám a Nemzetközi Lovas Szövetség divízió II. csoportjának is fináléja, ahol kilenc ország lovasai állnak majd starthoz. A budapesti győzelem mellett a barcelonai Nemzetek Díja világdöntőbe kerülés a tét. Nehéz megjósolni, hogy melyik az a két ország, aki a döntőben való indulás jogát megszerezheti, hiszen hasonló esélyű országok állnak starthoz.

A Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest egyik legerősebb és legesélyesebb csapata talán Dániáé, hiszen ismét hazánkba érkezik Soren Pedersen és Andreas Schou, akik a 2015-ös budapesti CSIO hősei voltak: a Nemzetek Díjában is győzelmet arattak és a Nagydíj első két helyét is megszerezték. Rendkívül egységes csapatképet mutatnak a dánok, eddigi versenyeik alapján hasonlóan erős lovasok alkotják a különítményt. Ausztria is kitűnő összeállítással érkezik az ötcsillagos versenyre, hiszen a németből osztrákká lett Max Kühner mellett a mostanában kimagasló formában versenyző Christian Rhomberg is lovagolni fog a Nemzeti Lovarda arénájában. Hazánkban köszönthetünk két olyan nemzetet, amelyek korábban indultak már a divízió I. megmérettetésein is. A lengyel csapat Nemzeti Lovardában is többször szerzett már dobogós helyezést. Csehország lovasai pedig 2014-ben győzni tudtak, korábban pedig második helyezést szereztek.

A portugál lovasok nyertek már CSIO Nagydíjat Magyarországon, ezúttal pedig a világ jelenlegi legeredményesebb női lovasa, Luciana Diniz is erősíti csapatukat. De Görögország és Bulgária is az esélyesek közé tartozik. Az ukrán lovasok megjárták már a díjugrató sport szuperligáját: Ukrajna a legutóbbi két olimpiára kvótát szerzett, és most is favoritnak számít. Csapatukban most is ott lesz a korábbi kétszeres magyar bajnok, a már közel egy évtizede ukrán színekben versenyző Szentirmai Ferenc. A magyar közönség ismét izgulhat nemzeti válogatottunkért: a Budapesten 1998-ban és a legutóbbi, 2016-os CSIO-n győztes magyar csapatot Németh István szövetségi kapitány vezeti.

 

 

Megjelent: 290 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 23 augusztus 2018 10:12

PRESS RELEASE HUNGARY

Elérhetőségek:

Telefon: +36-70-882-6760
E-mail: info@pressreleasehungary.com

© 2018 Press Release Hungary. Minden jog fenntartva! - All Rights Reserved. Designed By Svsco