>
kedd, 15 január 2019 22:21

Főnix – Tűzcirkusz

Írta: Marosi Antal
Értékelés:
(0 szavazat)
Fotó: Főnix – Tűzcirkusz | FNC Fotó: Főnix – Tűzcirkusz | FNC

Januárban lángba borul a Fővárosi Nagycirkusz porondja! Nemzetközileg elismert magyar artistaművészek, kirobbanó sikerű produkciók a világhírű Rippel Brothers rendezésében: Főnix – Tűzcirkusz január 19-től a Fővárosi Nagycirkusz műsorán!

Tüzes, misztikus, akrobatikával, illúziókkal és egzotikus állatokkal teli cirkuszműsorral indul a 2019-es év a Fővárosi Nagycirkuszban, a Rippel Brothers – Rippel Ferenc és Rippel Viktor – rendezésében. Az elmúlt években jég és víz borította a porondot, most tűzbe burkolózik a jól ismert manézs. A klasszikus cirkuszi produkció tematikája a tűz köré épül, amely mindent megváltoztatott az emberiség fejlődésében. A tűz eredete, ereje és fontossága elevenedik meg a porondon a világhírű magyar artistaművészek látványos produkcióiban, akik a cirkuszművészet varázslatos nyelvén idézik meg az őselem különböző formáit. A tűzből születik meg a Főnix, e különleges, mitikus lény, mely a történelem során számtalan halandó képzeletét rabul ejtette.E szent madár életének végén meggyullad, és saját hamvaiból újjászületik, mint az önmagát megújító lélek, így vált az idők folyamán a megújulás, a feltámadás, a tisztaság, az erő, a gyógyítás, az alkotás, a teremtés szimbólumává. Energiája inspirál, cselekvésre, kreativitásra serkent, mint a Fővárosi Nagycirkusz január 19-én bemutatásra kerülő műsora: tanít, motivál, elgondolkodtat és elkápráztat egyben.

A Főnix – Tűzcirkusz produkcióban magyar világsztárokat láthat a közönség: porondra lép a magasdrót nagymestere, Simet László, aki motorral mutatja be produkcióját a ferde dróton, valamint egy szédületes halálkerék-számban is lenyűgözi a nagyérdeműt. A többszörös díjnyertes Richter-család ifjú tagja, Richter Kevin egzotikus teve- és zebraprodukciót mutat be a manézsban, valamint a magyar virtust idéző, dinamikus zsokészámmal kápráztat el a Richter Kevin lovasakrobata-csoport. Látványos tűzshow-val kelti életre a tüzet az Anima Prizma tűzzsonglőr-csapat, Nagy Molnár Dávid, az illúzió mestere tűzmágusként varázsolja el a közönséget. Az előadás rendezője, a Rippel Brothers egy óriáskockán mutatja be erőemelő-számát mesterfokon. A jövő nemzedéke is porondra lép a Fővárosi Nagycirkusz műsorában: a négy főből álló Rippel Brothers Akadémia Tűzangyalai egy lenyűgöző légtornász-bemutatóval, a TwirlinGirls – Jerabek Csenge és Faludi Szilvia – egy lendületes görkorcsolyaszámmal, Faludi Szilvia pedig egy látványos karikaszámmal ejti rabul a nagyérdeműt. Az előadás egyetlen külföldi fellépőjeként az argentin Diaz Brothers egy nem mindennapi gaucho-táncot mutat be a porondon. A különleges, lélegzetelállító produkciót a Rippel Brothers rendezésében, a Junior Prima Díjas táncművész, Moussa Ahmed koreográfiáival 2019. március 10-ig láthatja a közönség a Fővárosi Nagycirkuszban.

 

Fotó: Rippel Brothers Akadémia Tűzangyalai

 

Főnix – Tűzcirkusz szinopszis

„Tűzből születtünk, tűzből vagyunk, tűzzé leszünk. Tűzgömb a világ, ami megállíthatatlanul forog, és benne mind, aki él: tüzet fog a lélek, amikor világra eszmél; tűzben edződik a bőr, a hús, a test, a vér. Tűzből született az ember, és emberré a tűz tette meg, mikor először szelídítette meg a lángnyelveket. Tűz ad fényt az éjszakában, tűz körül gyűlt össze a család, hogy hallgassák messze repítő mesék duruzsoló dallamát. Lángok közt született meg az értelem, a nyelv, a hit és a tudás. Tűzből lett minden, ami vagyunk: ha nincs meleg és nincs fény, csak didergünk, félünk és vacogunk.” – Ezzel a varázslattal kezdődik a Fővárosi Nagycirkusz Főnix – Tűzcirkusz című műsora, hogy aztán elrepítsen minket egy izzó fantáziavilágba.

Történetünk a világ teremtésével kezdődik, megjelenik a világűr közepén egy titokzatos, isteni erejű Tűzvarázsló, megszelídíti az üstökösök vad csóváit, összefogja a csillagok forró fényét, mintha gyurma lenne, a napkitörésekből bolygókat, az élettelenből élőt, és végül embert teremt.

De mikor dolga végeztével hátradőlne lángoktól ölelt égi trónusán és kiélvezné a teremtés boldogságát, égető hiány kezdi el gyötörni, valami nagyon fontos hiányzik mindebből – az a tűz, mely fölött nincs hatalma, az a tűz, amelytől szíve is lángra gyúlna.

Elindul tehát megkeresni földön, égen és poklon át a boldogság tűzmadarát, a Főnixet. S hogy ne egyedül vándoroljon, hosszú útján és a számtalan kalandon át követi őt hű barátja, a kissé ügyefogyott, hóbortos Tűztanonc.

Ők ketten mennek a messzi horizonton fel-feltűnő Főnixmadár után, és míg keresik az igaz szerelmet, rájönnek, hogy ha az ő szívük nem egész, hiába futnak vágyaik után. Utazásuk során megtanulják, hogy a barátság, a bizalom, az egymásra figyelés, a jó és a rossz, a tűz és a víz szétválasztása mindennél fontosabb.

Megtalálja végül a Tűzvarászló a Főnixet? Felismeri a szerelmet a lángnyelvek tengerében? Egymásra talál két lélek, aki összetartozik? Sikerül a legnagyobb varázslat, az együtt egymásért újjászületés?

Ha ezekre a kérdésekre választ szeretnétek, csatlakozzatok a Tűzvarázslóhoz és örökké vidám, kétballábas famulusához, és éljétek át velük a tűzvilág megannyi csodáját és kalandját.

 

A Főnix – Tűzcirkusz előadás műsorrendje:

I. rész

 1. Nyitány
 2. Anima Prizma: Tűz-show (Magyarország)
 3. Simet László: Ferde drótszám motorral (Magyarország)
 4. Richter Kevin lovasakrobata-csoport: zsokészám (Magyarország)
 5. TwirlinGirls: Görkorcsolyaszám (Magyarország)
 6. Nagy Molnár Dávid: Illúzió-show (Magyarország)
 7. Rippel Akadémia Tűzangyalai: Légtorna-show (Magyarország)
 8. Anima Prizma: Tűz-show (Magyarország)
 9. Richter Kevin: Teve- és zebraszám (Magyarország)

II. rész

 1. Tűzmadártánc
 2. Anima Prizma: Tűz-show (Magyarország)
 3. Faludi Szilvia: Karikaszám (Magyarország)
 4. Nagy Molnár Dávid: Illúzió-show (Magyarország)
 5. Rippel Brothers: FLOW handstand (Magyarország)
 6. Diaz Brothers: Gaucho-tánc (Argentína)
 7. Simet László: Halálkerék (Magyarország)
 8. Finálé 
Megjelent: 206 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 16 január 2019 22:53

PRESS RELEASE HUNGARY

Elérhetőségek:

Telefon: +36-70-882-6760
E-mail: info@pressreleasehungary.com

© 2018 Press Release Hungary. Minden jog fenntartva! - All Rights Reserved. Designed By Svsco